Spring til hovedindhold
Fri fragt ved 599,-kr

Opskrift på langsom pizzadej - 48 timer.

Opskrift på langsom pizzadej - 48 timer.
Den langsomme pizzadej
Det er torsdag, du har god tid - og du skal imponere familien med ægte italiensk pizza på lørdag - faktisk har du så god tid, at du 48 timer før kan gå igang med at lave pizzadejen allerede torsdag aften. Er det tilfældet, så læs med her.

Vær opmærksom på, at pizzaopskriften her kræver en stærkere mel såsom Caputo Cuoco eller Nuvola Super.
Opskriften giver dig 6 pizzaboller af 250 gram, som er den relativt ideelle størrelse til Effeuno, Ooni Koda 16 eller Cozze 17. Hvis du vil lave flere eller færre, så ganger eller dividerer du det bedste du har lært i folkeren.
Du skal bruge en bøtte som dejen kan hæve i et par dage og du skal meget gerne bruge en hævekasse - og ja, så skal du have lidt plads i køleskabet. 
Opskriften tager udgangspunkt i en 65 % vandmængde som i regelen giver en luftig skorpe og et lettere sprødt bid. En typisk "norditaliensk" pizza som de fleste danskere elsker!
Find din røremaskine frem. Uanset om det er en Kitchenaid, Ankarsrum, Bjørn Teddy eller lignende, så skal du næsten altid lige efterælte dejen lidt på bordet - for de kommer hurtigt til kort når der skal laves super god pizzadej.
Tilsæt i alt 580 gram vand til skålen, ikke kold - ikke varmt. Udrør i alt 1,38 gram gær - har du ikke en finvægt, så er det hvad der svarer til en lille grøn ært. Det er bedste at være præcis, men det næstbedste er også ok.
Efter du har udrørt din gær så tilsætter du 890 gram pizzamel, her anbefaler vi Farina Le 5 Stagiono Superiore, Caputo Cuoco eller Nuvola Super. Nuvola Super vil give dig et ekstra let bid, en ekstra let dej og store skorper - så hvis du kan lide det, så be our guest!
Påbegynd omrøringen ved ca 30 % af maskinens maksimale hastighed - det skal være hurtigt nok til at du føler der sker noget - men langsomt nok til at du kan se et afsnit Barnaby i baggrunden uden at blive stresset.
Når dejen har omrørt i ca 1 minut, tilsætter 27 gram fint salt til blandingen og fortsætter omrøringen i ca. 10 minutter.
Når showet er slut slipper du forsigtigt dejen fra skålen med nogle våde fingre, uden rigtigt at bruge mel - helst og lader den hvile tildækket i ca 30 minutter.
Efter de 30 minutter taget du dejen ud på køkkenbordet og "virker den op" - det vil sige at du folder den ind i sig selv, du skal så at sige opspænde dejklumpen til den får en flot og stram overflade.
Det er vigtigt at du lige lader dejen komme sig i røreskålen efter turen i manegen, da du derefter vil opleve at dejen er meget flottere, homogen og let at arbejde med.
Overfør dejklumpen til en lufttæt beholder med plads til at den kan udvide sig til mere end det dobbelte - det kommer til at gå langsomt, men det kommer til at ske.
Dejen skal nu hygge sig i køleskabet de næste små 40 timer på køl.
Når dejen har stået på køl ca 25-30 timer kan du med meget meget stor fordel, tage den ud og forme den til pizzaboller og sætte den retur i køleskabet i en hævekasse de sidste 10-15 timer. 40 timer i alt på køl, og heraf ca 10-15 formet som boller.

Og hvorfor så det? Jo vi arbejder med meget stærk pizzamel - og du aktiverer glutennetværket lige så snart du rører ved dejen, så hvis du står og fedter med den 4-6 timer før svigerforældrerne banker på døren, så kan du være sikker på at du skal have fat i kagerullen og 60 x 60 fliserne fra indkørslen for at få din dej til at forblive i en størrelse der giver en normal pizza. Former du dejbollerne for sent, så trækker dejen sig sammen.
Når dejen har været 40 timer på køl, tager du den ud af køleskabet og lader den stå 6 timer ved stuetemperatur - normalvis 22-24 grader. 

Dejen skal være rumtemperatur når du begynder at arbejde med den.
Viola - 48 timers koldhævet luksuspizzadej - klar til at imponere.

Din kurv

Tak for at kontakte os, du hører fra os snarest muligt! Tak for din tilmelding Tak, vi skriver til dig når produktet igen er på lager! Det maksimale antal produkter er tilføjet Der er kun en vare at tilføje til kurven der er kun [num_items] tilbage at tilføje tilk kurven