Spring til hovedindhold
info@pizzashoppen.dk - pakker sendes igen fra d 22 maj

Opskrift på hurtig pizzadej! Kun 6 timer.

Opskrift på hurtig pizzadej! Kun 6 timer.
Den hurtige pizzadej - pizza på 6 timer
Det er måske ikke helt i den italienske ånd, men engang i mellem skal det gå stærkt. Hvis du er havnet i en situation hvor du har lovet familien pizza fra Italien og du er kommet lidt bag ud - så fortvivl ej - her har du nemlig den perfekte opskrift på en god pizzadej på bare 6 timer.

Vær opmærksom på, at dejen er meget aktiv - det vil sige, at du gerne skal time det nogenlunde - den er således lidt sværere at arbejde med efter eksempelvis 8 timer, da den bliver ved med at hæve. 
Det skal du bruge:

Vand fra vandhanen, salt, frisk gær, pizzamel (vi anbefaler eksempelvis Caputo Pizzeria) da det er en relativt "svag" let mel der performer meget godt når det skal gå stærkt.
Pizzaopskriften giver 6 pizzaboller af 250 gram - dette passer perfekt til Cozze, Effeuno, Ooni Koda 16 mfl
Ønsker du at lave flere eller færre boller, så dividerer eller ganger du op efter behov.
Fyld 580 gram vand i en røreskål (dette svarer til en vandprocent på 65% og det giver en luftig skorpe, men stadig en let sprød pizza der er let at arbejde med.
Rør derefter 2,75 gram gær ud i skålen - 2,75 gram gær svarer til en god gammeldags Haribo saltbombe, eller en pinnochiokugle.
Tilsæt 890 gram mel og begynd omrøringen i røremaskinen. Efter ca 1 minut tilsætter du 27 gram salt til blandingen og fortsætter omrøringen til dejen er glat og pæn. 

Vær opmærksom på, at den aldrig bliver 100 % glat og flot i en normal røremaskine, men det er der råd for.
Når dejen er godt omrørt i skålen lader du den hvile tildækket i skålen i ca 15 minutter, sørg for at dejen lige får "sluppet" skålen, put eventuelt lidt vand på dine hænder og løsn den. Når dejen lige har slappet af et kvarter får den en blank og skinnende overflade - og den deles herefter op i 6 lige store klumper der "virkes" op - eller på godt dansk, formes til pizzaboller. Hvis du ikke er ekspert så frygt ej, det vigtigste her er at du får foldet dejen "ind i sig selv" - så overfladen bliver stram. Dybest set skal du bare imponere din mormor og de flotteste og rundeste fødselsdagsboller du nogensinde har lavet. 

Overfør bollerne direkte til en hævekasse, eller til et fad og luk låget eller tildæk fadet med folie. 

Lad pizzabollerne hæve i 5,5/6 timer indtil de er klar til brug. Efter allerede ca 1 time kan du se, at de begynder at hæve flot.

Du kan eventuelt drysse hævekassen eller fadet med lidt pizzamel mel, for at få dem til at slippe bakken lettere - brug altid en dejskraber når du skal have pizzabollerne op af kassen og bevar den runde form. Hvis bollerne er blevet firkantede, så er det en fordel at gøre dem runde igen før du former pizzaen, dette gøres blot i hænderne ganske forsigtigt.
Fantastico - nyd din 6 timers pizzadej!

Din kurv

Tak for at kontakte os, du hører fra os snarest muligt! Tak for din tilmelding Tak, vi skriver til dig når produktet igen er på lager! Det maksimale antal produkter er tilføjet Der er kun en vare at tilføje til kurven der er kun [num_items] tilbage at tilføje tilk kurven