Spring til hovedindhold
info@pizzashoppen.dk

Inspiration til din næste pizzaaften

Inspiration til din næste pizzaaften

Inspiration til 12 forskellige pizzaer du kan lave til din næste pizzaaften

Let's face it, det kan være ret svært at finde inspiration til en pizza hver eneste gang du skal lave pizza - og det er jo ret ofte. Vi har her samlet 12 ikoniske pizzaer, nogle klassikere du allerede kender, men også nogle med et lille tvist, hvor vi naturligvis har inddraget nogle af de populære friske råvarer som du kan købe til din pizza, her hos os.

Så mangler du inspiration til din næste pizzaaften, så er her 12 rigtigt gode bud på hvordan du bliver kendt som familiens ægte pizzaiolo:

1. Kartoffel kartoffel

Ah ja, den klassiske med kartofler. Faktisk er den på kort tid blevet en af de mest populære pizzaer på menukortene i de danske hjem. Hemmeligheden bag en god kartoffelpizza er at skære meget tynde skiver kartofler - og så salte dem godt på noget køkkenrulle, før de kommer på pizzaen. På den måde undgår du den lidt tørre pulverede fornemmelse.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost
Fyld: Tyndt skårne og let saltede kartoffelskiver
Topping: Olivenolie, frisk rosmarin og groft flagesalt.

2. Creamy Potato in Parma

Kartoffelklassikeren med et twist; hvis du synes at der går lidt for meget plante i kartoffelpizzaen, så kan du med fordel spice den lidt op med noget fantastisk parmaskinke eller bresaola. På billedet nedenfor har vi spicet den op med parma skinke og hjemmelavet "straciatella" - pil 1 kugle mozzarella fint med fingrene og rør den op med 3 spiseskefulde fløde og et drys salt. Viola!

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost
Fyld: Tyndt skårne og let saltede kartoffelskiver, parmaskinke
Topping: Olivenolie, groft flagesalt, straciatella. 

3. Diavola

Diavola, også udtalt af mange folk i crocs hos gardasøen som "DiaVOOOOlaaaaa" - men det er faktisk "di A vo la" og det betyder, direkte oversagt - "møghamrende vred eller djævel" - og det er ikke uden grund. Den er nemlig pyntet med det dejlige stærke salami fra øverste hylde, friske jalapenos og syrlige pepper drops.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, tomatsauce
Fyld: Stærk Salami
Topping: Friske jalapenos (ikke syltede, for guds skyld!) og Sweet Pepper Drops.

Diavola

4. Cacio, Pepe E Pomodori

Parmesan, Peber og tomater - en udsøgt klassiker du med statsgaranti ikke har fået andre steder. Du starter med at lave en "hvid bund" af parmesanost og mozzarella. Dernæst topper du den med generøse mængder friskkværnet peber og pynter den med tomater før ovnen, og basilikum efter ovnen. Wow for en smagsbombe! Brug gerne en godt modnet parmesan, som vores Caseificio Cavola.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, groft peber
Fyld: Halve små tomater, cherry eller friske san marzano.
Topping: Olivenolie, basilikum

Cacio Pepe e Pomodori

5. "Den der" - med skinke

Alle kender "den der" med skinke - som man får den på ferien i Italien. Det er bare ikke helt det samme som en nummer 22 med revet jakabov i strimler fra grillen - og heldigvis for det. På en ægte klassiker som denne finder du nemlig den typiske "prosciutto cotto" som betyder kogt skinke. Italienerne går meget op i deres skinke, forståes. Køb en god kvalitet skiveskåret skinke - og glem alt om strimlerne og "waldschinken" og hvad der ellers findes af obskure efterligninger. Prosciutto Cotto - intet andet.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, tomatsauce
Fyld: Frisk prosciutto cotto
Topping: Olivenolie, basilikum

Pizza med skinke

6. Cacio e Pepe

Cacio e Pepe er den mest oversete "entre" pizza der findes - eller en "afslutningspizza" om man vil. Den er perfekt til når du lige skal teste, om dejbollerne er gode - og gæsterne lige kan få en hapser, eller til når der ligger en gudsforladt pizzabolle og skriger på at blive bagt. Cacio e Pepe går i alt sin enkelthed ud på, at overdynge en pizza med lidt mozzarella og dernæst så meget parmesan at man får seneskedehindebetændelse af at stå med rivejernet - den skal ha fuld gas! Når du har toppet den med parmesanosten, så er det vigtigt at den får generøse mængder friskkværnet sort peber - og du skal ikke være nærig med den.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost ang mass!
Fyld: Intet - men giv den lidt olivenolie.
Topping: Friskkværnet sort peber

Cacio E Pepe

7. Margherita

Ikke at nævne denne skønhed ville være blasfemisk, så derfor indgår den selvfølgelig i vores "collection". Margherita går i sin enkelthed ud på at fremhæve smagsnuancerne i den fede mozzarella, den syrlige tomat og den let parfumerede basilikum og olivenolie. Margherita skal laves med San Marzano tomater - glem alt om pizzasauce der er færdig. San Marzano tomater på dåse og intet andet. Kombiner det med en afbalanceret mængde frisk Fior Di Latte Mozzarella, lidt olivenolie og naturligvis 3 blade fra en frisk basilikum.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, San Marzano Tomatsauce
Fyld: Intet
Topping: Olivenolie, basilikum

Margherita Pizza

8. Salsiccia Piccante

Salsiccia er nok en af de ingredienser til pizza vi ser trender mest. Salsiccia er en krydret og pikant fars som egentligt oprindeligt hører til inde i en pølse man griller. Den har dog vundet enormt indpas på mange populære pizzatyper - og Salsiccia Piccante er en af dem. Salsiccia er i udgangspunktet meget aromatisk og smager meget - af meget, derfor skal man naturligvis være til pizzaer med lidt mere "uha den er stærk" end bare en almindelig med cocktailpølser fra den lokale. 

Salsicciaen plukkes i små fornuftige klumper og fordeles jævnt på pizzaen inden bagning, det er vigtigt at toppe med enten en stærk chili, men vi anbefaler dog friske jalapenos da de både er smagsfulde og ikke stjæler hele billedet.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, tomatsauce
Fyld: Frisk salsiccia fars
Topping: Friske jalapenos, basilikum

Salsiccia Piccante

9. Truffle Deluxe

Her rammer du bullseye hvis du virkeligt vil have en smagseksplosion. Vi har den lækre trøffelsalami fra Norcineria, vi har en god Fior di Latte - og naturligvis en frisk Burrata i midten toppet af med lidt Giuseppe Giusto Balsamico Glace.

Det er en sand umami-karrusel af følelser og smag.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, tomatsauce
Fyld: Trøffelsalami fra Norcineria
Topping: Olivenolie, basilikum og en frisk burrata - efter bagning samt lidt balsamico glaze fra Giuseppe Giusti.

Truffle Deluxe

10. Parmas Paradise

Parmaskinken, den kender vi. Den er dyr men den er god! Den kødfulde smag med salte noter tager de fleste mennesker i himlen. Den er dog helt essentiel i det italienske pizzakøkken så derfor bliver den også en fast del af vores bibel. 

Parmaskinken skal toppes pizzaen efter bagning, så derfor starter du ud med at lave en "base rosso" hvilket betyder en rød bund. Du bager en pizza kun med tomatsauce, ost, parmesan og olivenolie - og den toppes dernæst med skyllet rucola, parmaskinke, pinjekerner og balsamico glaze.

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, tomatsauce.
Fyld: Rucola, parmaskinke
Topping: Pinjekerner, balsamico Glaze

Parmaskinke pizza

11. Nduja love me? 

Nduja, hadet og elsket af mange. Nduja er en stærk fætter. Det er en smørbar salami med ophav i chiliens område, Calabrien. Den består af fedt, kød, chili og salt og er aldeles populær til folk der virkeligt elsker en pizza med go i!

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost, tomatsauce.
Fyld: Nduja, friske tomater
Topping: Olivenolie

Nduja love me!

12. White Potato

Kartoffelpizzaen med et twist. Her har vi tilført flotte friske grønne tomater og hjemmelavet straciatella. Straciatella er "det hvideste af det hvide" og er egentligt mozzarella rørt op med lidt fløde, du kan selv lave det ved at tage en mozzarella kugle, plukke den helt fint og røre den op med 3-4 spsk fløde og lidt salt. Den skal serveres ISKOLD på pizzaen efter bagning.

For at få de perfekte kartofler på pizzaen anbefaler vi at du skærer dem meget tyndt, evt. på et mandolinjern - og salter dem let på et viskestykke inden du putter dem på pizzaen, det er med til at trække væske og stivelse ud af kartoflen der kan gøre den lidt melet.

 

På pizzaen er der følgende ingredienser:

Bund: Fior di latte mozzarella, revet parmesanost
Fyld: Kartoffelskiver, friske tomater
Topping: Rosmarin, straciatella, flagesalt.

Potato Straciatella

 

 

Din kurv

Tak for at kontakte os, du hører fra os snarest muligt! Tak for din tilmelding Tak, vi skriver til dig når produktet igen er på lager! Det maksimale antal produkter er tilføjet Der er kun en vare at tilføje til kurven der er kun [num_items] tilbage at tilføje tilk kurven